Kategorier /Google Workspace / Google-konto / Google Workspace - Aktivera tvåstegsverifiering med telefonnummer
Se maskinöversättning på 

Google Workspace - Aktivera tvåstegsverifiering med telefonnummer

Information om guide:

Guiden visar hur du aktiverar tvåstegsverifiering i Google Workspace. Har du inte aktiverat tvåstegsverifiering kan du endast logga in i Google på datorer från LKData som är uppkopplade mot kommunens nätverk. 

När tvåstegsverifiering är aktiverat kan du logga in i Google på alla enheter, både privata och enheter från LKData.

Målgrupp:

Alla användare 


Gör så här:

 1. På datorn gå till denna länk nedan och logga in med ditt Google-konto. Arbetar du i utbildningsdomänen använder du @utb.linkoping.se. Arbetar du i kommundomänen använder du @linkoping.se. https://myaccount.google.com/intro/security-checkup?continue=https://myaccount.google.com/security
 2. Lägg till ditt mobilnummer som en säkerhetsnivå. Om du har en mobiltelefon via jobbet, använd den. Det är tillåtet att använda din privata mobiltelefon, om du tycker att det är enklare för dig. Om du varken har en mobiltelefon via jobbet eller vill använda din privata mobil så kan du även använda en gemensam mobiltelefon eller vanlig telefon som ni har på din arbetsplats. Använder du en gemensam telefon så måste du i nästa steg ta bort denna från ditt Google-konto. OBS! Du kan endast registrera samma telefonnummer ett fåtal gånger.
 3. Följ nästkommande steg genom att ange ditt mobilnummer och därefter ange den sexsiffriga kod som skickats till din mobil. 
 4. Om du har använt ditt privata mobilnummer och inte vill fortsätta använda det för tvåfaktorsverifiering i framtiden, eller om du har angett ett gemensamt telefonnummer gå till någon av nedanstående guider för att använda en applikation för tvåfaktorsverifiering i din personliga jobbdator eller i din personliga jobbpekplatta:
 5. Klicka på klar och därefter på Fortsätt till Google-kontot. Råkade du av misstag stänga ner fönstret kan du istället gå in via denna länk när du lagt till ditt mobilnummer: https://myaccount.google.com/security

 6. Klicka på Tvåstegsverifiering under Logga in på Google.

 7. Klicka på Kom igång och logga in på nytt.
 8. Ange ditt Mobilnummer om det inte är förinställt och klicka på Nästa.
 9. Ange den 6-siffriga koden du fått på SMS och klicka på Nästa. Har du loggat in på Google-appen på din telefon ska du öppna appen och klicka Ja.
 10. Klicka på Aktivera.
 11. Klicka på Lägg till Telefonnummer under Meddelande från Google.
 12. Klicka på Kom igång
 13. Finns inte ditt mobilnummer, börja med att lägga till det. Annars klickar du på nästa med din mobil förvald.
 14. Klicka på Testa nu för att komma igång med funktionen
 15. Kontrollera din mobil för att se så det fungerar. Klicka på JA
 16. Avsluta genom att klicka på Aktivera
 17. Klicka på bakåtpilen uppe till vänster. OBS! Klickar du på den blåa knappen Stäng kommer tvåstegsverifiering att stängas av.


Ditt konto är nu säkrat med Tvåstegsverifiering via Mobilnummer och Meddelande från Google (Standard)
13358Visningar
57
© ComAround Scandinavia AB 2000 - 2021 Med ensamrätt

Hjälpte den här artikeln dig?