Kategorier /Rutiner / Rutin - Arbeta hemifrån
Se maskinöversättning på 

Rutin - Arbeta hemifrån

Rekommenderade guider för distansarbete


För att snabbt och enkelt kunna återställa ditt Linkom-lösenord rekommenderas du att registrera ditt mobilnummer i Passwordkiosk. Detta kan komma till användning om du skulle glömma ditt lösenord eller om lösenordet inaktiverats (vilket det gör efter 90 dagar). 

Distansåtkomst - Direktaccess

Direktaccess ger dig med IT-arbetsplatsdator, tillgång till samma funktion på distans som du har på arbetet. Datorn kopplar automatiskt upp sig mot kommunens nätverk så snart den har tillgång till Internet, utan att du behöver använda app eller lösenordsdosa. Tjänsten kan inte användas från icke IT-arbetsplatsdatorer, till exempel privat dator i hemmet.

Distansåtkomst - Systemaccess

Systemaccess är till för dig som inte har en IT-arbetsplatsdator, utan är en användare med till exempel en privat dator. Tjänsten ger dig tillgång till en virtuell dator där ditt skrivbord ligger på en server hos LKDATA. I tjänsten får du tillgång till standardprogramvaror, såsom Officepaketet och flertalet verksamhetssystem. Du får även tillgång till din hemkatalog och gemensamma lagringsyta.

I denna tjänst ingår även webbaccess.

Distansåtkomst - Webbaccess

Webbaccess gör att du från valfri dator får tillgång till e-post, Linweb, Linsam samt ett antal webbaserade verksamhetssystem. Du får även åtkomst till fillagring genom Gotofile, som finns att välja under Verktyg och system på startsidan på Linweb.

E-möten - Skype for Business

E-möten ger dig olika möjligheter till att kommunicera i realtid med människor både i Linköpings kommun och andra parter runt om i Sverige med hjälp av tele-, video eller webbmöten. E-möten kan även benämnas som webbmöte, onlinemöte, telefonmöte, virtuella möten eller smarta möten. 

Gsuite - Hangouts Meet

Meet ger dig som lärare eller elev olika möjligheter till att kommunicera i realtid med hjälp av tele-, video eller webbmöten. Meet kan även benämnas som webbmöte, onlinemöte, telefonmöte, virtuella möten eller smarta möten. 

1633Visningar
7
© ComAround Scandinavia AB 2000 - 2021 Med ensamrätt

Hjälpte den här artikeln dig?